Vandra

12 Trummelsberg – Norra Morsjön, via Landsberget |Bruksleden

12.5 km

Vandringen startar i Trummelsberg och sträcker sig till Norra Morsjön. Sträckan är på ca 12,5 km och går i kuperat skogslandskap. På vägen mot Norra Morsjön passerar man Södra och Norra Landsberget. Sträckan är kuperad och bitvis stenig men trots det är det väldigt lättvandrad på sträckans "singeltrack" till skogsväg.

På vägen till Norr Morsjön kommer man att passera två Södra Landsberget som mäter 190 m.ö.h och Norra Landsberget som mäter 217 m.ö.h. Båda topparna bjuder in till milsvid utsikt. Sträckan är snällast att vandra under våren, sommaren eller till hösten. Vänligen respektera att det gamla luftbevakningstornet vid Norra Landsberget för tillfället är avstängt.

Till den här sträckan kan man ta sig med kollektivtrafiken men notera att det är få linjer som går under helgen. Kommer man med bil så går det bra att parkera i Trummelsberg samt vid nedre och övre parkeringen vid Norra Landsberget. Följ rekommenderad skyltning och vänligen visa hänsyn för boenden i området. Vid Norra Landsbergets övre parkering finns det mycket god information om Bruksleden.

Vägbeskrivning

Via RV66 kan man nå Trummelsberg. Trummelsberg ligger ca 56 km från Västerås och ca 20 km från Fagersta.

Via RV 66 kan man nå nedre och övre parkeringen vid Landsberget. Landsberget ligger ca 15 km från Fagersta och ca 55 km från Västerås.

Parkering

Finns i Trummelsberg samt vid Nedre och Övre parkeringsplatserna vid Landsberget. Följ skyltning. På grund av att en damm har brustit vid Sågsjön är vägen efter parkeringen i Trummelsberg bortspolad. Det betyder att det inte går att köra vidare mot Bockhammar/Skinnskatteberg från riksväg 66. Kommer du från Bockhammars-hållet kan du inte komma till parkeringen intill Trummelsbergs slaggstenspelare vid Stora Kedjen, inte heller köra vidare mot riksväg 66. Vägen till den stora rastplatsen vid sjön i Trummelsberg är oframkomlig och bron är förstörd. Det går därför inte att ta sig till grillplatsen och vindskyddet.

Underlag

Skogsväg, sten, rötter, singeltrack stig.

Längs vägen