Vandra

12 Trummelsberg – Norra Morsjön, via Landsberget |Bruksleden

12.5 km

Vandringen startar i Trummelsberg och sträcker sig till Norra Morsjön. Sträckan är på ca 12,5 km och går i kuperat skogslandskap. På vägen mot Norra Morsjön passerar man Södra och Norra Landsberget. Sträckan är kuperad och bitvis stenig men trots det är det väldigt lättvandrad på sträckans "singeltrack" till skogsväg.

På vägen till Norr Morsjön kommer man att passera två Södra Landsberget som mäter 190 m.ö.h och Norra Landsberget som mäter 217 m.ö.h. Båda topparna bjuder in till milsvid utsikt. Sträckan är snällast att vandra under våren, sommaren eller till hösten. Vänligen respektera att det gamla luftbevakningstornet vid Norra Landsberget för tillfället är avstängt.

Till den här sträckan kan man ta sig med kollektivtrafiken men notera att det är få linjer som går under helgen. Kommer man med bil så går det bra att parkera i Trummelsberg samt vid nedre och övre parkeringen vid Norra Landsberget. Följ rekommenderad skyltning och vänligen visa hänsyn för boenden i området. Vid Norra Landsbergets övre parkering finns det mycket god information om Bruksleden.

Längs vägen