Vandra

15 Högbyn – Lilla Älgsjön | Bruksleden

13.0 km

Aktuell

OBSERVERA! SKRIKBORAVINEN ÄR I MYCKET DÅLIGT SKICK (Spänger, broar, trappor, hinder på leden), VI UPPMANAR ER ATT INTE VANDRA I RAVINEN. ALL VANDRING I RAVINEN SKER PÅ EGEN RISK. FÖR FÖRSLAG PÅ OMVÄG, BESÖK FACEBOOKSIDAN - BRUKSLEDENS VÄNNER.

Vänligen respektera de eventuella uppmaningar som respektive myndigheter anger vid t.ex. Eldning i naturen. Notera att ni kommer att passera på platser där det bor människor. Iaktta försiktighet och respektera de gårdar som ni går förbi.

Vandringen är enklast att starta vid Högbyns gamla skidanläggning där det också finns lämpliga möjligheter för parkering. Etappen går i ett mycket varierande skogslandskap och är som oftast väldigt tuff. Stundtals finns det utrymmer att sträcka ut benen då man vandrar längst med grusväg eller enklare asfalterad väg. På väg mot Lilla Älgsjön där det finns raststuga och grillplats så passerar man inte mindre än tre olika Naturreservat. Man går även en kortare bit inom ramen för det som är Malingsbo-Klotens Naturreservat. Etappen erbjuder alltså väldigt mycket för den nyfikna. Alldeles i starten av etappen så kommer man också passera Skrikboravinen som med sin unika flora är en utmärkt sevärdhet.

Etappen är väldigt tuff så var beredda på en heldag i naturen.

Parkering

Högbyn Alpinas gamla skidanläggning.

Underlag

Stig, skogsterräng, singeltrack.

Längs vägen